Nyheter från institutionen

Socialt arbete söker vikarierande universitetslektorer i Socialt arbete

2017-10-31
Institutionen för socialt arbete söker nu en eller flera vikarierande universitetslektorer i socialt arbete, samt en vikarierande universitetslektor i socialt arbete med inriktning mot hälso- och sjukvård.

Välbesökta doktorandföreläsningar på Kvinnohistoriskt museum

2017-10-17
Över 130 personer kom för att lyssna när Genusforskarskolan vid Umeå centrum för genusstudier för första gången arrangerade en föreläsningskväll på Kvinnohistoriskt museum den 5 oktober. Doktorandernas presentationer handlade bland annat om hur rättsliga åtgärder kan öka andelen kvinnor i bolagsstyr...

Arbetslöshet mindre skadlig för hälsan
med ändrad politik

2017-10-03
Högre a-kassa och uppluckrat anställningsskydd för fast anställda är faktorer som får arbetslösa att må mindre dåligt. Det visar en forskningsstudie av närmare 100 000 individer i 26 europeiska länder som Umeå universitet deltar i.

Välbesökt seminarium i specialpedagogik

2017-09-25
Det var god uppslutning när professor Mats Granlund från Jönköpings universitet höll sitt seminarium 21 september. Mats var inbjuden av det specialpedagogiska forskningsrådet vid Umeå universitet.

Arbetsmarknadsdag för socionomstudenter

2017-09-13
Måndag den 18 september anordnas en arbetsmarknadsdag i Lindellhallen som riktar sig till socionomstudenter vid Institutionen för socialt arbete.

Första joint masterstudenterna har anlänt i Norge

2017-08-30
Nu har de första studenterna anlänt till Stavanger för studier på joint master programmet Nordic Master Programme in Social Work and Welfare.

Nordiskt masterprogram i socialt arbete inrättas

2017-06-29
Ett internationellt tvåårigt masterprogram i socialt arbete och välfärd i nordiskt perspektiv inrättas från och med i höst. Umeå blir ett av tre nordiska universitet som står värd för utbildningen.

Maria Fjellfeldt ny doktor i socialt arbete

2017-06-09
Maria Fjellfeldts avhandling "Choice as governance in community mental health services" har godkänts av betygsnämnden.